Jak přírodně na podzim doplnit vitamin C

Podzim nás sice pohladí po duši pestrobarevnou záplavou listí a sluníčkem, ale také nás umí pořádně potrápit snášejícími se mlhami, ranními mrazíky, vichřicemi i mrholením. Také kouř z komínů a zplodiny aut naší imunitě dvakrát nepřidá.

O to více je třeba naše tělo podpořit v boji proti různých podzimním výkyvům počasí, které navíc často představují živnou půdu pro šíření nejrůznějších virových onemocnění, takže se nemusíme bát jen podchlazení, ale třeba ani chřipkové sezóny.

Přestože reklam na různé výživové doplňky je v současnosti jako hub po dešti, uděláme lépe, pokud chybějící vitamíny doplníme z přírodních zdrojů, které mají největší účinek a neobsahují spoustu přídatných látek jako výživové doplňky.

sipky

Ideálním zdrojem přírodního vitamínu C jsou například šípky. Navíc je to sezónní plod podzimu. Na většině míst přešly prvním mrazem, takže pokud si chceme trochu zpestřit jídelníček, můžeme si na nich pochutnat, buď čerstvě natrhaných, nebo si z nich připravit čaj. Při konzumaci plodů bychom si ovšem měli dát pozor, abychom nesnědli i drobné jádro, které není právě jedlé.

rakytnik

K dalším přírodním zdrojům vitamínu C patří třeba rakytník. Ten tvoří často i základní složku některých výživových doplňků, ale i různých sladkých pastilek na posílení celkové imunity. Bohatou zásobárnou vitamínu C je dále například zelí, ať už v syrové podobě či té kvašené, křen či červenápaprika.

ZP
foto: pixabay.com

Mohlo by se vám líbit...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>